Ben je klaar om op avontuur te gaan met je elektrische auto?

Lees dan snel onze handige tips en tricks voor een onvergetelijke trip!

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, niet alleen voor het dagelijkse woon-werkverkeer, maar ook voor langere vakanties. Elektrisch rijden biedt namelijk vele voordelen: het is comfortabel, milieuvriendelijk en het zorgt ervoor dat je tijdig pauzes neemt, waardoor je fris en alert blijft tijdens lange ritten. Hier vind je handige tips en informatie om je vakantie met de elektrische wagen tot een succes te maken! 


Voorbereiding en planning

Plan je route slim

Ontdek de handige apps zoals A Better Routeplanner (ABRP), Chargemap, en PlugShare om moeiteloos je route te plannen en laadstations onderweg te vinden. We raden aan om je laadstops goed vooraf te plannen, zodat je zonder zorgen van A naar B kunt reizen.

Controleer laadpunten

Controleer de beschikbaarheid, de soorten laders (snelladers of standaardladers) en de openingstijden van de laadstations langs je route. Zo kun je efficiënt opladen en bespaar je kostbare tijd onderweg.

Kies overnachtingsplekken met laadmogelijkheden

Kies overnachtingsplekken waar ze laadmogelijkheden bieden of waar er een snellader in de buurt is. Dit maakt het gemakkelijker om uitstapjes te maken en zorgt ervoor dat je weer met een volle batterij naar huis kunt rijden​​.

Reis op rustige momenten

Om laadstress te vermijden, is het slim om drukke dagen en tijden te omzeilen. Plan je reizen liever niet op zaterdagen en vermijd de piekdagen tijdens vakantieperiodes.

Voer een onderhoudsbeurt uit

Zorg voor een veilige en zorgeloze reis door je auto voor vertrek te laten controleren. Vergeet niet de banden, remmen en accu na te kijken. 


Tijdens de reis

Laad op tijd

Begin met laden wanneer je accu nog ongeveer 15% lading heeft. Zorg op drukke vakantieroutes altijd voor een stroomreserve, zodat je moeiteloos een alternatief laadstation kunt bereiken bij drukte.

Vermijd files

Probeer drukke knooppunten te vermijden en overweeg soms een langere maar rustigere route te nemen. Dit kan uiteindelijk tijd besparen als je files en wachttijden bij laadstations vermijdt.


Alternatieve oplossingen

Neem een mobiele lader of laadkabel mee

Voor het geval je geen laadstation kunt vinden, is het handig om een mobiele lader of laadkabel bij je te hebben. Neem ook een adapter mee voor verschillende soorten laadpunten in andere landen.

Volg deze tips en geniet zorgeloos van je vakantie met je elektrische wagen. Een goede voorbereiding en een flexibele planning maken het reizen met een elektrische auto niet alleen haalbaar, maar ook leuk en comfortabel. Waar wacht je nog op? Plan je volgende avontuur en ervaar de voordelen van elektrisch rijden op vakantie!


Op zoek naar een passende laadoplossing? Bezoek www.EDI.be.


in EDI
1 juli 2023: Nieuw fiscaal kader voor bedrijfswagens